22 mei 2020

Multitasken

0  Reactie(S)

Multitasken

We moeten het even hebben over multitasken.

Want, zeker nu we in een intelligente lockdown zitten, zitten heel veel mensen te multitasken.

En wat bedoel ik daar nou mee? Ik bedoel ermee dat ze waarschijnlijk thuis aan het werk zijn en ondertussen, omdat ze toch thuis zijn, ineens hun mobiel erbij hebben, misschien nog een eigen laptop. En ze zijn zo verschillende dingen aan het doen. Ze zijn aan het werk, ze checken even hun Twitter, ze kijken even op Instagram naar dit filmpje. Enzovoort, enzovoort.

Nou lees ik een boek. Elke week probeer ik een boek te lezen. Deze week is het dit boek: Ikigai. En daarin staat gewoon heel duidelijk dat er wetenschappelijk is bewezen dat als je gaat multitasken dat je productiviteit tot wel zo’n 60% kan dalen. En dat je minder effectief wordt om bepaalde taken uit te voeren.

Dus wat kan je hier aan doen? Heel simpel: leg die mobiel even weg. En dat hoeft niet de hele dag. Want wat ook in dit boek staat, is de pomodoro techniek. En dat betekent dat je 25 minuten ergens aan gaat werken en dan neem je 5 minuten pauze.

Dus ga even 25 minuten volledig geconcentreerd werken. Doe je ding. En daarna heb je 5 minuten om je Twitter te checken, je Instagram, je TikTok, je e-mail, alles.

Probeer het eens uit en laat me weten of het werkt.

Loved this? Spread the word


Gerelateerde berichten

Flow – Krijg dingen met gemak gedaan

Read More
Leave a Repl​​​​​y

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Krijg een e-mail bij een nieuw bericht of video