14 januari 2019

Dag 14 – Pieter – Dagje niks

Dag 14 – Pieter – Dagje niks

Heerlijk een vrije zondag, waar je dochter nog een half uurtje uitslaapt en je eigenlijk niets hoeft. Natuurlijk ga je wel met je gezin op pad, maar je doet het allemaal lekker rustig aan. Gisteren had ik zo’n dag en het smartphone verbruik is er ook naar: 0 minuten.

Ik ben ook blij om te zien dat Floris een nieuw doel voor zichzelf gesteld heeft. Na wat aandringen van ondergetekende mag ik wel toevoegen. Want ik vond wel dat hij de uitdaging moest terugpakken, al ga ik er niet vanuit dat ik me zorgen hoef te maken over mijn smartphone aan het einde van deze maand.

Floris’ nieuwe idee is om zijn smartphone gebruik in de tweede helft van januari te halveren. Een nieuwe uitdaging dus, die, als ik hem accepteer, naast de huidige challenge moet worden gestreden.

Het probleem voor mij is alleen dat ik nu gemiddeld 20 minuten per dag op mijn smartphone heb gezeten. Om dat te halveren mag ik maar 10 minuten per dag mijn smartphone gebruiken in de tweede helft van januari. Dat wordt echt wel heel lastig denk ik, ook gezien de verbouwing die eraan komt.

Floris zelf zit op 1 uur en 22 minuten per dag. Als je dat halveert hou je bijna 3 kwartier per dag over. En dat red Floris op sommige dagen alleen al door de 9GAG app van zijn smartphone te gooien…

Ik ben er nog niet over uit. Ik hou wel van een uitdaging, maar is 10 minuten per dag wel realistisch…?

Loved this? Spread the word


Gerelateerde berichten

Schermgebruik in uur voor bedtijd vergroot slaapklachten bij jongeren

Read More

De pest van de 21e eeuw

Read More

Digital Detox cijfers

Read More

Dag 31 – Floris

Read More
Leave a Repl​​​​​y

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Krijg een e-mail bij een nieuw bericht of video