17 januari 2019

Dag 16 – Floris

Dag 16 – Floris

Ik had de overwinning al bijna uitgeroepen, maar Pieter herstelde zich nog net op tijd en blogde 1 dag later over zijn dag. Dat wordt inderdaad, volgens de regels, geaccepteerd.

Ondertussen ben ik aan de tweede helft van de wedstrijd begonnen, met een nieuwe uitdaging: zorg ervoor dat het smartphone gebruik in de tweede helft 50% minder is dan in de eerste helft. Ik heb een aantal nutteloze apps eraf gegooid, heb mijn motivatie weer gevonden en ga de strijd aan.

Het grootste gedeelte van de dag gaat het goed. Op kantoor leg ik hem buiten handbereik en focus me volledig op werk. Daarbij pas ik ook weer het efficiency systeem toe: het is niet efficiënt om de hele tijd op je telefoon te kijken (net als met de email). Kijk er op gezette tijden naar en geef het dan je volledige aandacht.

Ik ontkom toch niet helemaal aan de whatsapp. Moet wat dingetje overleggen, even met het thuisfront afstemmen hoe laat ik thuis ben en ook nog even lezen wat er in Nederland is gebeurd. Daarnaast kijk ik in een zwak momentje nog even op internet naar het nieuws, maar dat is eigenlijk ook al helemaal niet zo erg.

Al met al ben ik tevreden over vandaag met een totaal smartphone gebruik van 41 minuten.

En … o ja … in China hebben ze nu aparte stroken waar je met en zonder je smartphone op straat kunt lopen. Geweldige uitvinding!

Loved this? Spread the word


Gerelateerde berichten

Schermgebruik in uur voor bedtijd vergroot slaapklachten bij jongeren

Read More

De pest van de 21e eeuw

Read More

Digital Detox cijfers

Read More

Dag 31 – Floris

Read More
Leave a Repl​​​​​y

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Krijg een e-mail bij een nieuw bericht of video