19 januari 2019

Dag 19 – Pieter – Hoe rijk ben jij?

Dag 19 – Pieter – Hoe rijk ben jij?

Stel je voor: elke dag krijg je om middernacht 86.400 euro op je bankrekening gestort. En daar mag je dan de hele dag mee doen wat je wil. Je mag het uitgeven, je mag het aan anderen geven en je mag het weggooien.

Je kan het alleen niet op je spaarrekening zetten of op een andere manier opslaan: om middernacht is het geld van de vorige dag weg en wordt je saldo opnieuw op 86.400 euro gezet.

Waar of aan wie zou jij geld besteden? Zou je je huidige baan behouden? Zou je veel geld aan je familie of vrienden geven? Zou je die ene vereniging uit de buurt helpen met hun doel? Of denk je dat er ook dagen zijn dat jij duizenden euro’s weggooit, omdat je het niet uitgegeven krijgt?

Ik heb het getal 86.400 natuurlijk niet zomaar verzonnen. Want dit is precies het aantal seconden in één dag. En in elke dag kan je het meeste maken van elke seconde. Je kan zelf beslissen hoe en aan wie je deze tijd besteed.

En natuurlijk moet je slapen (8 uur), waarschijnlijk heb je ook een baan (8 uur) en ook etenstijd (2 uur) is niet handig om over te slaan. Maar zelfs dan heb je nog 6 uur per dag over om vrij te besteden.

Er was een tijd dat ik daarvan 3,5 uur op mijn smartphone zat. Nu maak ik de keuze om deze tijd anders in te zetten, gisteren kwam ik bijvoorbeeld uit op 17 minuten.

Hoe zou jij je geld uitgeven?

Loved this? Spread the word


Gerelateerde berichten

Schermgebruik in uur voor bedtijd vergroot slaapklachten bij jongeren

Read More

De pest van de 21e eeuw

Read More

Digital Detox cijfers

Read More

Dag 31 – Floris

Read More
Leave a Repl​​​​​y

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Krijg een e-mail bij een nieuw bericht of video