27 januari 2019

Dag 26 – Floris

Dag 26 – Floris

Onze jongste dochter voelde zich de hele nacht niet lekker. Ze was flink aan het hoesten en was een hoopje ellende. En waar kun je dan beter slapen dan naast mama?! Dat betekent wel dat ik een ander plekje moest gaan zoeken om te slapen.

Als ik ‘s morgens wakker wordt, is het hele gezin al op. Normaal gesproken hebben mijn 2 dochters zwemles op zaterdagochtend, maar de jongste is er duidelijk niet toe in staat. We besluiten dat ik vandaag alleen met mijn oudste naar de zwemles ga. Gezellig even wat quality-time doorbrengen terwijl we naar het zwembad lopen. Ze vertelt van alles en nog wat over school (die is vanaf volgende week dicht vanwege de griep epidemie), over de tennis waar ze op zit en tal van andere dingen?

In het zwembad kleedt ze zich om en gaat het water in. Terwijl ik bij de andere ouders/helpers aansluit, merk ik meteen 1 ding op. Iedereen zit op zijn mobiel. Ik besluit mijn mobiel weg te leggen en raak met 1 van de andere ouders aan de praat. Normaal gesproken ben ik niet heel vaak degene die een gesprek initieert, maar sta er wel altijd open voor. Echter, als je op je mobiel zit, dan is de drempel om aangesproken te worden al weer een stukje hoger, omdat mensen je niet willen “storen”. Het wegleggen van je mobiel zorgt er dus voor dat je echt contact kunt hebben met mensen.

En dit geldt natuurlijk niet alleen in het zwembad. Het geldt eigenlijk overal waar mensen zijn. Leg je smartphone weg als je de vergaderzaal binnenstapt, als je op een feestje zit, enz.. In het begin is het misschien eng, want de mobiel geeft een stukje zekerheid, maar probeer het. Ik ga het zelf ook vaker doen.

Mijn totale verbruik voor 26-januari komt uit op: 1 uur en 40 minuten.

Loved this? Spread the word


Gerelateerde berichten

Schermgebruik in uur voor bedtijd vergroot slaapklachten bij jongeren

Read More

De pest van de 21e eeuw

Read More

Digital Detox cijfers

Read More

Dag 31 – Floris

Read More
Leave a Repl​​​​​y

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Krijg een e-mail bij een nieuw bericht of video