Hallo, ik ben Pieter.

En dit is Mijn Verhaal.

Het was medio 2009 toen het keihard bij me binnenkwam. Ik had al bijna 5 jaar rondgelopen op de universiteit als Informatica (computerkunde) student en ik had nog niet eens mijn propedeuse binnen. 


Natuurlijk had ik niet lopen niksen. Ik had mezelf uitgedaagd een eigen bedrijf te starten en had me laten uitdagen mezelf op te laten leiden tot zweminstructeur, theorie instructeur en trainer.

“In the absence of clearly-defined goals, we become strangely loyal to performing daily trivia until ultimately we become enslaved by it.”

- Robert A. Heinlein

Maar nu stond ik voor mijn grootste challenge ooit. Om een mooie toekomst voor mezelf op te bouwen, wilde ik afstuderen. Ik koos een hogeschool in plaats van de universiteit en knalde binnen 2 jaar de opleiding van normaal 4 jaar doorheen. En niet alleen dat, maar ik studeerde af met een 9 en werd door de Automatisering Gids uitgeroepen tot IT Talent van het jaar.


In 2 jaar tijd was mijn leven 180 graden gedraaid door mezelf maar voldoende uit te dagen.


Als ontwikkelaar bleef ik mezelf uitdagen. Ik werkte voor verschillende banken en hielp met het ontwikkelen van Mijn-omgevingen. Juist mijn uitdagers mentaliteit zorgde dat ik binnen 4 jaar doorgroeide van Junior Developer naar Senior Developer.


Maar mijn werk bij de bank bracht mij nog veel meer. Ik leerde mensen kennen die mij uitlegde over het hebben van een Life Purpose, over het creëren van een visie met een Droomweek en misschien nog wel het belangrijkste: hoe leuk het is om mensen coachen om zo meer van hun potentie te laten ontdekken.

“Ik zie ongekend vermogen in mijzelf en in anderen
en haal dit eruit, zodat wij meer geluk ervaren en er een mooiere wereld ontstaat.”

- Life Purpose van Pieter Naber

Als Scrum Master en teamleider kon ik mijn functie van ontwikkelaar flink verbreden. Ik had daar een goede toekomst als een van de weinige Senior Developers, maar met een kind op komst besloot ik om tijd te maken voor mijn eigen geluk. Ik ging bij een zorgverzekeraar op fietsafstand werken en koos om dit als informatie analist te doen. Al snel groeide ik in deze totaal nieuwe functie en werkte aan de grotere projecten. En gedreven door mijn Life Purpose ontwikkelde ik me ook als (agile) coach en trainde ik teams bij deze zorgverzekeraar om productiever te worden en individuen om weer een sprankeling in hun ogen te krijgen.


Ik had alles. Ik had een prachtig gezin, een mooie koopwoning, een goede baan en voldoende vrijheid om te genieten. Ik was elke dag dankbaar voor deze mooie dingen, maar ik vroeg mezelf toch af...


Is dit het nou? Is dit alles?

“The very best thing you can do for the whole world is to make the most of yourself.”

- Wallace D. Wattles

Ik was op zoek naar een nieuwe grote uitdaging. En ik wist dat ik deze alleen bij mezelf kon zoeken. Dus startte ik met 30-daagse Challenges. Zo deed ik een Juice Challenge (elke dag een slowjuice sapje), een Minimalism Challenge (elke dag meer spullen wegdoen) en een Digital Detox Challenge (zo min mogelijk op mijn smartphone). En ik deed door de jaren heen nog tal van online Challenges.


Ik had de smaak te pakken. Dus besloot ik vanaf 2021 elke maand een Challenge te doen. En tijdens deze Challenges probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren zichzelf uit te dagen en buiten hun comfort zone te stappen. Met mijn ervaring als coach hoop ik nog veel meer mensen te kunnen helpen ook hun ongekend vermogen te vinden.


Doe jij ook met mij mee?

“Those who are crazy enough to think they can change the world usually do.”

- Steve Jobs

Dit is niet het einde

Oké, het is wel (bijna) het einde van de pagina, maar nog lang niet het einde van mijn verhaal.


Als je interesse hebt in Challenges, dan kan je in mijn gratis e-book ontdekken waarom een Challenge zo goed werkt en hoe jij het vol gaat houden. Ook kan je een Challenge ervaren door mee te doen met mijn 5-daagse Mindset Challenge.


En via social media hou ik je graag op de hoogte over wat ik allemaal ontdek. Wie weet kan jij mij ook inspireren met een Challenge die jij doet.

>